Wat betekent de Brexit voor mijn zorgverzekering?

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Tot en met 31 december 2020 zitten we in een overgangsperiode. Dit betekent dat er voor u tot die datum niets veranderd. U krijgt spoedeisende zorg in het Verenigd Koninkrijk gewoon vergoed. Ook kunt u nog steeds uw Europese zorgpas gebruiken. Onder het Verenigd Koninkrijk vallen vallen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de situatie in 2021 zal zijn. Dit hangt af van de afspraken die het VK en de EU hierover maken. Helaas is de onderhandeling over deze afspraken nog niet afgerond. Het kan zijn dat u vanaf 2021 de kosten voor spoedeisende zorg in het VK niet volledig vergoed krijgt, en dat u een deel zelf moet betalen. Het gaat om de kosten boven het Nederlands tarief. Om ook deze zorgkosten vergoed te krijgen, kunt u een aanvullende verzekering of reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland afsluiten.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken