Wat is een E106 formulier en hoe vraag ik dit aan?

Werkt u in Nederland, maar woont u in het buitenland (een EU- of EER-land)? Dan bent u verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Wel heeft u dan een E106 formulier nodig, dit wordt ook wel S1 formulier genoemd. Met dit formulier kunt u aantonen dat u al een Nederlandse zorgverzekering heeft en dus in Nederland premie betaalt. U hoeft hierdoor in uw woonland geen zorgpremie te betalen. Wel heeft u recht op de vergoeding van de wettelijk verzekerde zorg in uw woonland. Dit wordt ook wel het woonlandpakket genoemd.

  • Duitsland: meldt u met het E106 formulier aan bij een Krankenkasse. U ontvangt dan een Gesundheitskarte. Hiermee kunt u in Duitsland terecht voor medische zorg.
  • België: meldt u met het E106 formulier bij een Belgisch ziekenfonds. U ontvangt dan een pas waarmee u in België voor medische zorg terecht kunt.
  • Overige landen: meldt u met het E106 formulier aan bij de verzekeringsinstelling van uw woonplaats. Na aanmelding kunt u terecht voor medische zorg in uw woonland.

Een E106 formulier aanvragen?
Bel 078 632 75 75 of stuur een e-mail naar zorgbuitenland@na.nl met daarin uw bewijs van uitschrijving uit Nederland, een recente loonstrook van uw Nederlandse werkgever en uw buitenlandse adresgegevens.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken