Mijn anticonceptiepil is verrekend met het verplicht eigen risico, terwijl ik er aanvullend voor verzekerd ben. Hoe kan dat?

Dit kan verschillende redenen hebben. Hieronder leest u meer.

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Vanuit de aanvullende verzekering wordt anticonceptie vergoed vanaf 21 jaar. Wanneer u jonger bent dan 21, is de vergoeding voor anticonceptie opgenomen in de basisverzekering. Vanaf 18 jaar geldt er voor zorg vergoed uit de basisverzekering het verplicht eigen risico. Heeft u anticonceptie nodig in de periode van 18 tot 21 jaar? Houdt u er dan rekening mee dat de kosten eerst worden verrekend met het openstaande eigen risico.

Voorgeschreven als medicijn
Sommige anticonceptiepillen worden voorgeschreven als een medicijn voor de behandeling van endometriose of menorragie (als er sprake is van bloedarmoede). Hierdoor vallen ze onder de basisverzekering. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. Zo kan het zijn dat u voor anticonceptie een bedrag aan eigen risico moet betalen.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken