Mijn anticonceptiepil is verrekend met het verplicht eigen risico, terwijl ik er aanvullend voor verzekerd ben. Hoe kan dat?

Dit kan verschillende redenen hebben. Hieronder leest u meer.

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Vanuit de aanvullende verzekering wordt anticonceptie vergoed vanaf 21 jaar. Wanneer u jonger bent dan 21, is de vergoeding voor anticonceptie opgenomen in de basisverzekering. Vanaf 18 jaar geldt er voor zorg vergoed uit de basisverzekering het verplicht eigen risico. Heeft u anticonceptie nodig in de periode van 18 tot 21 jaar? Houdt u er dan rekening mee dat de kosten eerst worden verrekend met het openstaande eigen risico.

Voorgeschreven als medicijn
Sommige anticonceptiva worden ook voorgeschreven als medicijn, bijvoorbeeld voor behandeling tegen acné of overbeharing. Deze anticonceptiva staan niet geregistreerd als anticonceptie maar als medicijn. Hierdoor valt de vergoeding onder medicijnen vanuit de basisverzekering en niet onder anticonceptie vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding wordt daarom mogelijk met het openstaande eigen risico verrekend.

Uw National Academic zorgverzekering

Ga voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico naar Mijn NA. Benieuwd naar zorgpremie 2021? Bekijk wanneer deze bekend wordt.


Inloggen
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken