Welke medicijnen vergoeden jullie?

In het Geneesmiddelenvergoedingssyteem (GVS) staan de medicijnen waar u als Nederlands burger recht op heeft. Welke medicijnen hierin opgenomen zijn, is bepaald door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wilt u weten of uw medicijn in het GVS wordt vermeld? Ga dan naar medicijnkosten.nl, vul de naam of het nummer van het medicijn in en u ziet direct of er een vergoeding is opgenomen in de zorgverzekering.

Ook leest u op de website of u een bedrag aan eigen bijdrage moet betalen voor het betreffende medicijn. Goed om te weten: de maximale eigen bijdrage voor medicijnen is € 250 per jaar. Vanuit enkele aanvullende verzekeringen is in 2021 een vergoeding voor de eigen bijdrage. Deze vindt u terug in het dekkingsoverzicht.

Het voorkeursbeleid
Vanaf 2021 werken wij met een voorkeursbeleid. De (huis)arts schrijft op het recept de werkende stof van het medicijn. De apotheker geeft u dan aan de hand van het recept van de arts het voorkeursmedicijn. Wanneer u vanuit medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig heeft kan de arts dit aangeven op het recept. Heeft u vragen over medicijnen? Deze kunt u stellen aan de apotheker.

Eigen risico
Voor medicijnen die hieronder vallen, betaalt u geen eigen risico. De kosten voor de dienstverlening van de apotheek worden wel verrekend met uw openstaande eigen risico.

Vind een apotheek
U kunt altijd naar een apotheker bij u in de omgeving. In de Zorgzoeker op onze website vind u de gecontracteerde apotheken. Gaat u naar een niet gecontracteerde apotheek, dan ontvangt u een lagere vergoeding.

Medicijnen stoppen-met-rokenprogramma
Heeft u medicijnen nodig als onderdeel van het stoppen-met-rokenprogramma? Vindt een gecontracteerde apotheek in onze Zorgzoeker. Als u ervoor kiest deze medicijnen bij een andere zorgverlener te bestellen, is de vergoeding lager.

Vragen?
Is het niet duidelijk of een medicijn wordt vergoed? Wij kijken graag met u mee. Neem contact op via 078 632 75 75 of stuur ons een e-mail.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken