Welke medicijnen vergoeden jullie?

In het Geneesmiddelenvergoedingssyteem (GVS) staan de medicijnen waar u als Nederlands burger recht op heeft. Welke medicijnen hierin opgenomen zijn, is bepaald door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wilt u weten of uw medicijn in het GVS wordt vermeld? Ga dan naar medicijnkosten.nl, vul de naam of het nummer van het medicijn in en u ziet direct of er een vergoeding is opgenomen in de zorgverzekering.

Ook leest u op de website of u een bedrag aan eigen bijdrage moet betalen voor het betreffende medicijn. Goed om te weten: de maximale eigen bijdrage voor medicijnen is € 250 per jaar.

De apotheek kiest
Wanneer uw (huis)arts u een medicijn voorschrijft kunt u deze ophalen bij de apotheek. De apotheker kiest dan aan de hand van het recept van de arts welk medicijn het beste bij u past. Wanneer u vanuit medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig heeft kan de arts dit aangeven op het recept. Heeft u vragen over medicijnen? Deze kunt u stellen aan de apotheker.

Eigen risico
De kosten voor het medicijn en de dienstverlening van de apotheek worden verrekend met uw openstaande eigen risico.

Vind een apotheek
U kunt altijd naar een apotheker bij u in de omgeving. In de Zorgzoeker op onze website vind u de gecontracteerde apotheken. Gaat u naar een niet gecontracteerde apotheek, dan ontvangt u een lagere vergoeding.

Medicijnen stoppen-met-rokenprogramma
Heeft u medicijnen nodig als onderdeel van het stoppen-met-rokenprogramma? Deze bestelt u via de website Start met stoppen. Als u ervoor kiest deze medicijnen bij een andere zorgverlener te bestellen, is de vergoeding lager.

Vragen?
Is het niet duidelijk of een medicijn wordt vergoed? Wij kijken graag met u mee. Neem contact op via 078 632 75 75 of stuur ons een e-mail.

Uw National Academic zorgverzekering

Ga voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico naar Mijn NA.


Inloggen
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken