Kan ik tijdens een lopende behandeling overstappen van zorgverzekering?

Als u overstapt per 1 januari heeft dit geen invloed op uw lopende behandelingen. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. De startdatum van een ziekenhuis- of GGZ behandeling bepaalt of het behandeltraject door de oude of de nieuwe zorgverzekeraar vergoed wordt.

Een lopende machtiging nemen wij van uw oude zorgverzekeraar over. Hier hoeft u niet opnieuw toestemming voor te vragen. Dit is geen probleem.

Maakt u gebruik van fysiotherapie of een andere losse behandeling? Dan vallen de behandelingen na 31 december onder de nieuwe zorgverzekering. Als een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering komt is het wel belangrijk dat u deze ook voor het nieuwe jaar weer afsluit. Denk hierbij ook aan de tandartsverzekering.

Om voor volledige vergoeding in aanmerking te komen is het belangrijk dat u naar een door ons gecontracteerde zorgverlener gaat. U vindt deze terug in onze Zorgzoeker.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken