Ik ga scheiden, wat moet ik regelen?

Als u uit elkaar gaat of gaat scheiden kunt u het beste eerst controleren of u en uw ex-partner samen op één zorgpolis staan.

Eigen zorgpolis
Als u en uw ex-partner beide een eigen zorgpolis hebben, hoeft u alleen uw eventuele nieuwe adres door te geven. Wij ontvangen via het Basisregistratie personen (BRP) automatisch uw nieuwe burgerlijke staat en (wanneer van toepassing) uw nieuwe achternaam. Aan uw zorgverzekering verandert verder niets.

Gezamenlijke polis
Als u en uw ex-partner een gezamenlijke polis hebben kunt u het beste eerst controleren wie de hoofdverzekerde is. Deze informatie vindt u terug op het polisblad op Mijn NA. Alleen de hoofdverzekerde kan de verzekering van de medeverzekerde opzeggen. Hierna kan de medeverzekerde zelf een eigen zorgverzekering aanvragen. Overstappen in de loop van het jaar is dus alleen mogelijk voor de medeverzekerde.

Kinderen
U heeft de keuze op welke polis u de kinderen wilt meeverzekeren. Het is wel belangrijk om te weten dat meeverzekerde kinderen tot hun 18e verjaardag gratis het aanvullende pakket van de ouder bij wie zij staan ingeschreven ontvangen.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken