Welke vergoeding krijg ik met mijn zorgverzekering voor fysiotherapie en/of oefentherapie?

Aanvullende verzekering
In onze aanvullende verzekeringen is in 2021 weer een vergoeding opgenomen voor fysiotherapie. Bekijk het dekkingsoverzicht. Goed om te weten: manuele fysiotherapie valt ook onder deze dekking. Als er een chronische indicatie is worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering.

Basisverzekering
Als er een chronische indicatie is (dit kan uw fysiotherapeut aangeven), dan krijgt u vanaf de 21ste behandeling vergoeding vanuit de basisverzekering. U moet dan wel rekening te houden met het eigen risico als het maximum nog niet bereikt is. De eerste 20 behandelingen kunt u (gedeeltelijk) vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Ook in de volgende situaties heeft u recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Bij perifeer vaatlijden in fase 2 Fontaine (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie (looptraining) gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij urine-incontinentie: maximaal 9 behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie.
  • Bij artrose van heup- of kniegewricht (18 jaar of ouder): maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). 

Een afspraak maken
De huisarts kan u doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Ook kunt u zelf een afspraak maken. Als het gaat om een chronische indicatie is er wel een verwijzing nodig. De fysiotherapeuten waarmee wij een contract hebben vindt u terug in onze Zorgzoeker. Wanneer er geen contract is met uw fysiotherapeut, is er een lagere vergoeding. De maximale vergoeding per behandeling vindt u terug in de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg' onder overige downloads.

Jonger dan 18 jaar?
Wilt u meer weten over de vergoeding van fysiotherapie onder de 18 jaar? Bekijk deze pagina.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken