Ik ben onder behandeling bij een gecontracteerd ziekenhuis, maar het ziekenhuis heeft voor mijn behandeling in 2021 geen contract meer met jullie. Wat nu?

Geen zorgen! U kunt uw behandeling gewoon afmaken. Ziekenhuizen brengen namenlijk geen losse behandelingen in rekening, maar bundelen deze in een pakket. Dit pakket noemen we een DBC (Diagnose Behandel Combinatie). Bij ziekenhuiszorg stopt een DBC als de behandeling klaar is of na maximaal 120 dagen. Is het DBC gestart in 2020? Dan vergoeden wij de kosten helemaal. Mogelijk vallen er wel kosten onder het verplicht eigen risico of hebt u een eigen bijdrage.

Het kan zijn dat de behandeling na deze 120 dagen toch doorloopt. Dan start er een vervolg-DBC. Start dit vervolg-DBC in 2021 en is het ziekenhuis niet langer gecontracteerd? Dan is er een lagere vergoeding. Uw zorgaanbieder kan u vertellen of en wanneer een vervolg-DBC wordt gestart. Een overzicht van de gecontracteerde ziekenhuizen vindt u in onze Zorgzoeker.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken