Aanvullende verzekering: uw dekking wijzigen of niet?

Gepubliceerd op: 30-10-2020  

Heeft u een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering? Misschien heeft u ze wel allebei. U kunt voor 2021 de dekking van uw aanvullende verzekering wijzigen of dezelfde dekking behouden. Maar is het verstandig om uw dekking te wijzigen?

Tandartskosten

Het ene jaar heeft u geen enkel gaatje en het jaar erop moet u opeens 2 wortelkanaalbehandelingen ondergaan. Heeft u dit risico niet ingecalculeerd? Dan draait u al gauw voor de 800 euro aan kosten op. De overheid is helaas niet echt gul voor wat betreft de vergoeding voor tandartskosten vanaf 18 jarige leeftijd. Vanuit de basisverzekering krijgt u geen vergoeding. Gelukkig biedt een tandartsverzekering uitkomst. Met een tandartsverzekering bij National Academic kunt u zelf bepalen tot welk bedrag u verzekerd wilt zijn.

Bent u sportief?

Als u fanatiek sport, dan belast u uw lichaam meer dan iemand die niet of weinig sport. De kans dat u een blessure oploopt is daardoor groter. Heeft u een blessure, bijvoorbeeld gescheurde enkelbanden? Dan heeft u fysiotherapie nodig. Een dure grap als u alleen een basisverzekering heeft, want u krijgt vrijwel niets vergoed. U kunt met een aanvullend pakket gelukkig wel een uitstekende fysiovergoeding krijgen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van welk pakket u afsluit.

Zwanger

Als er een kindje op komst is, dan moet u veel regelen. Misschien denkt u op de laatste plaats aan het wijzigingen van uw zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijgt u de kosten voor de bevalling en verloskundige zorg vergoed. Voor kraamzorg geldt een eigen bijdrage van 4,60 per uur. Die kosten kunnen dus flink oplopen. Tip: wijzig uw aanvullend pakket, dan krijgt u in veel gevallen de eigen bijdrage voor kraamzorg gedeeltelijk vergoed. Dat is wel zo fijn!

Orthodontie voor kinderen

Binnen gezinnen kan er in 1 jaar tijd veel veranderen. Kinderen tot 18 jaar krijgen de kosten van de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Maar op een bepaalde leeftijd hebben ze wellicht een beugel nodig. Wat vervelend als ze juist in 2021 een doorverwijzing naar de orthodontist krijgen. Het is slim om daar nu al bij stil te staan. Orthodontie wordt, wellicht anders dan u zou verwachten, niet vergoed uit de tandartsverzekering. De vergoeding komt uit uw aanvullende verzekering.

Aanvullende pakketten National Academic

National Academic biedt zeer complete aanvullende pakketten. Bent u benieuwd naar onze dekking? Ga naar dekking aanvullende verzekering. U kunt natuurlijk ook meteen uw dekking wijzigen via Mijn NA.