Groene kaart kwijt? Zo kunt u hem downloaden!

Gepubliceerd op: 09-06-2020  

Dit jaar gaan we niet massaal met het vliegtuig op vakantie. De kans is dan ook groot dat u deze zomer de auto pakt om er dichter bij huis toch even tussenuit te gaan. Wist u dat u veel zaken rondom uw autoverzekering heel makkelijk online regelt? Bijvoorbeeld het downloaden van uw groene kaart.

groene kaart downloaden

Wat is een groene kaart?

De groene kaart is het bewijs dat uw auto verzekerd is. Het is in de meeste Europese landen niet meer verplicht om de kaart bij u te hebben. Toch is het verstandig en handig om een digitale versie mee te nemen. Bijvoorbeeld op uw smartphone of tablet. Dit geldt ook wanneer u in Nederland reist.

Heeft u een aanrijding of pech? Dan heeft u alle informatie direct bij de hand, zoals uw polisnummer en belangrijke telefoonnummers. Ook leest u op de groene kaart wat u moet doen bij een aanrijding.

Waarschijnlijk blijven we dit jaar iets dichter bij huis. Maar let op als u naar Albanië, Bosnië en Herzegovina, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Servië, Tunesië, Turkije of Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië reist. U heeft verplicht een originele ‘papieren’ groene kaart nodig. Neem hiervoor contact met ons op. Bel 078 632 75 75 of stuur een e-mail.

Groene kaart downloaden

Snel uw groene kaart nodig? Hij staat voor u klaar in Mijn National Academic. Zo werkt het:

  • Ga naar Mijn NA en log in.
  • Selecteer uw autoverzekering bij Mijn Schadeverzekeringen.
  • Klik onderaan op de overzichtspagina op Groene kaart downloaden.
  • Liever uw groene kaart direct in uw mail? Kies dan voor Polis en groene kaart mailen.

Goede reis alvast!