Het coronavirus en uw vakantie

Gepubliceerd op: 15-12-2020  

Corona zorgt voor veel onzekerheid als het gaat om reizen naar het buitenland. Op dit moment wordt het afgeraden om naar het buitenland te reizen, tenzij dat echt nodig is. Dit advies geldt tot half maart. Op deze pagina informeren we u over de stand van zaken.

Let op: de laatste update van deze pagina is van 15 december. Het kan zijn dat er in de tussentijd iets is gewijzigd.

Alarmcentrale

Vakantie in Nederland

Wilt u op vakantie in eigen land? U kunt in Nederland nog op vakantie naar bijvoorbeeld een hotel of vakantiehuisje. Maar hiervoor gelden wel dezelfde regels als thuis. Houd rekening met de anderhalvemetersamenleving, en geen onnodige uitstapjes.

Vakantie buiten Europa

Wilt u buiten Europa op vakantie? Bijvoorbeeld naar Amerika of Azië? Voor niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland geldt het dringende advies: doe dat niet en boek geen reis voor de periode tot half maart. Een vakantie is geen noodzakelijke reis.

Vakantie in Europa

Eerst adviseerde het kabinet alleen tijdens de kerstvakantie niet naar het buitenland te gaan. Nu raadt het ook vakanties in het voorjaar af. Voor niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland geldt het dringende advies: doe dat niet en boek geen reis voor de periode tot half maart. Overigens geldt voor veel landen sowieso al een ‘oranje’ advies.

Reisadviezen

Wilt u weten wat de actuele reisadviezen per land zijn? Voor de meest actuele informatie over corona en de maatregelingen in verschillende landen verwijzen wij je naar de website nederlandwereldwijd.nl.

Vergoeding bij code oranje of rood

Bij een vakantie naar een land met code geel blijft uw reis- of annuleringsverzekering gewoon geldig. Bij de kleurcodes oranje of code rood is er geen dekking vanuit een reis- of annuleringsverzekering. Bij code geel is het wel belangrijk om te weten dat annulering of repatriëring in verband met corona, bepaalde voorwaarden kent. Hierover leest u alles op deze pagina. Heeft u de reisadviezen gelezen en boekt u een reis naar een land met code geel? Dan adviseren wij u om een pakketreis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Bent u op vakantie en wijzigt het reisadvies in uw vakantieland van code geel naar oranje of rood? Dan zorgt de ANVR ervoor dat u terug naar Nederland vervoerd wordt.