Het coronavirus en uw vakantie

Gepubliceerd op: 01-10-2020  

Corona zorgt voor veel onzekerheid als het gaat om reizen naar het buitenland. Op dit moment is het mogelijk om op vakantie te gaan naar een aantal Europese landen. Wilt u graag op vakantie, maar weet u niet wat te doen? Op deze pagina informeren we u over de stand van zaken.

Let op: de laatste update van deze pagina is van 1 oktober. Het kan zijn dat er in de tussentijd iets is gewijzigd.

Alarmcentrale

Vakantie in Nederland

Wilt u op vakantie in eigen land? Dat is mooi, want in Nederland mogen we gewoon op vakantie. Wel met wat extra aanpassingen en rekening houdend met de anderhalve-meter-samenleving. Zo zijn er protocollen voor onder andere campings, bungalowparken, groepsaccommodaties en buitensport.

Vakantie buiten Europa

Wil je buiten Europa op vakantie? Bijvoorbeeld naar Amerika of Azië? Op dit moment hebben alle landen buiten Europa een oranje reisadvies. Je mag alleen naar deze landen reisen als dit echt noodzakelijk is. Een vakantie is geen noodzakelijke reis.

Vakantie in Europa

Sinds 15 juni is het reisadvies voor een groot aantal Europese landen versoepeld naar code geel (vakantiereizen mogelijk, er blijven risico's). Maar let wel op: door regionale uitbraken kan het reisadvies voor bepaalde gebieden opnieuw worden aangescherpt. Kom je uit een gebied dat tijdens jouw verblijf van 'geel' naar 'oranje' is gegaan? Dan is het advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Welke landen zijn toegankelijk?

Wilt u weten in welke landen een vakantiereis mogelijk is? Voor de meest actuele informatie over corona en de maatregelingen in verschillende landen verwijzen wij u naar de website nederlandwereldwijd.nl.

Vergoeding bij code oranje of rood

Bij een vakantie naar een land met code geel blijft uw reis- of annuleringsverzekering gewoon geldig. Bij de kleurcodes oranje of code rood is er geen dekking vanuit een reis- of annuleringsverzekering. Bij code geel is het wel belangrijk om te weten dat annulering of repatriëring in verband met corona, bepaalde voorwaarden kent. Hierover leest u alles op deze pagina. Heeft u de reisadviezen gelezen en boekt u een reis naar een land met code geel? Dan adviseren wij u om een pakketreis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Bent u op vakantie en wijzigt het reisadvies in uw vakantieland van code geel naar oranje of rood? Dan zorgt de ANVR ervoor dat u terug naar Nederland vervoerd wordt.

Benieuwd naar onze doorlopende reisverzekering?

Gaat u dit jaar alsnog op vakantie in binnen of buitenland? Dan wilt u misschien juist nu goed verzekerd zijn. Kies voor onze voordelige reisverzekering met uitgebreide dekking. Bereken uw premie.