Het coronavirus en uw vakantie

Gepubliceerd op: 01-07-2020  

Corona zorgt voor veel onzekerheid rondom de zomervakantie 2020. Vanaf 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel Europese landen. Wilt u graag op vakantie, maar weet u niet wat te doen? Op deze pagina informeren we u over de stand van zaken.

Let op: deze pagina wordt wekelijks geüpdatet, hierdoor kan het zijn dat er in de tussentijd iets is gewijzigd. De laatste update is van 1 juli.

Alarmcentrale

Vakantie in Nederland

Kiest u deze zomer voor een vakantie in eigen land? Dat is mooi, want het is vrij zeker dat we dit jaar in ieder geval in ons eigen land op vakantie kunnen. Wel met wat extra aanpassingen en rekening houdend met de anderhalve-meter-samenleving. Zo zijn er protocollen voor onder andere campings, bungalowparken, groepsaccommodaties en buitensport.

Vakantie buiten Europa

Wilt u buiten Europa op vakantie? Bijvoorbeeld naar Amerika of Azië? Op dit moment raadt de Nederlandse overheid het af om te reizen buiten Europa. De verwachting is dat de richtlijnen binnen enkele weken ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Blijf de reisadviezen dus goed volgen.

Vakantie in Europa

Sinds 15 juni geldt voor een groot aantal Europese code geel als reisadvies. Het kabinet wil tussen 15 juni en 5 juli het reisadvies voor zoveel mogelijk Europese landen versoepelen. Let wel op, dit reisadvies van de overheid kan afwijken van de regels van het land zelf.

Welke landen zijn toegankelijk?

Inmiddels geldt voor een groot deel van de landen in Europa code geel. Landen als Turkije, Slovenië, Groot Brittanië en Zweden hebben op dit moment nog code oranje. Voor de meest actuele informatie over corona en de maatregelingen in verschillende landen verwijzen wij u naar de website nederlandwereldwijd.nl.

Vergoeding bij code oranje of rood

Bij code geel blijft uw reis- of annuleringsverzekering gewoon geldig. Bij code oranje of code rood is er geen dekking vanuit een reis- of annuleringsverzekering. Wel is het belangrijk om te weten dat annulering of repatriëring in verband met corona, niet standaard onder de dekking valt. Ook niet bij code geel. Hierover leest u meer op deze pagina.

Heeft u de reisadviezen gelezen en boekt u een reis naar een land met code geel? Dan adviseren wij u om een pakketreis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Bent u op vakantie en wijzigt het reisadvies in uw vakantieland van code geel naar oranje of rood? Dan zorgt de ANVR ervoor dat u terug naar Nederland vervoerd wordt. Dit valt namelijk niet onder de reisverzekering. Ook de Nederlandse overheid heeft aangegeven dit niet te verzorgen.

Meer informatie

Deze pagina is geüpdatet op 1 juli 2020. Voor de meest actuele informatie over corona en de maatregelingen in verschillende landen verwijzen wij u naar de website nederlandwereldwijd.nl. Wilt u meer weten over het coronavirus en uw reisverzekering? Bekijk deze pagina.