Vignet Duitsland 2018: milieusticker en tolvignet

Gepubliceerd op: 13-02-2018  

Gaat u met de auto naar Duitsland? Dan moet u binnenkort wellicht tol betalen. Op veel plekken in Duitsland heeft u al een milieusticker op uw auto nodig. Wanneer heeft u deze milieusticker nodig, en is in 2018 een  ‘tolvignet Duitsland’ al verplicht?

Vignet Duitsland 2018

1. Milieusticker Duitsland

In veel steden in Duitsland moet uw auto voorzien zijn van een milieusticker (milieuvignet). De Duitse overheid heeft namelijk bepaalde milieuzones (Umweltzones) ingesteld om het verkeer, en daarmee de luchtverontreiniging, te verminderen. Heeft u een dieselauto van voor 2001 of een benzineauto van voor 1993? Dan mag u met uw auto helemaal niet meer in deze Umweltzones komen.

In welke steden is een ‘milieusticker Duitsland’ verplicht?

Onder andere in: Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Keulen en Stuttgart. Bekijk de volledige, actuele lijst: milieusticker Duitsland 2018

Voorkom boetes

Er zijn 3 soorten milieustickers in Duitsland: een groene (altijd toegang tot de binnenstad), een gele (beperkte toegang tot binnensteden) en een rode (nooit toegang). In veel steden is alleen de groene milieusticker geldig. Let op: plak de milieusticker rechtsonder aan de binnenkant van uw voorruit. Sticker verkeerd geplakt? Dan riskeert u een boete van 40 euro. Geen milieusticker? Dan bent u zo 80 euro armer.

Hoeveel kost een milieusticker Duitsland?

Het laagste tarief is 13,95 euro. Milieusticker Duitsland kopen? Klik hier
 

2. Vignet Duitsland 2018

Reist u in 2018 af naar Duitsland met de auto? Dat gaat u mogelijk extra geld kosten. Waarschijnlijk moeten automobilisten in 2018 een ‘vignet Duitsland’ in bezit hebben. Dit is een tol die geldt voor de Duitse snelwegen (Autobahn).

Hoeveel kost een vignet Duitsland?

Speciaal voor buitenlandse auto's komen er e-vignetten voor een korte periode. Buitenlandse automobilisten kunnen online een vignet bestellen, vervolgens wordt het kenteken geregistreerd. U hoeft het e-vignet dus niet meer achter de autoruit te plakken.

  • Heeft u een milieubelastende auto? Kosten: 15 euro voor 10 dagen en 30 euro voor 2 maanden.
  • Heeft u een minder zuinige auto? Kosten: 10 euro voor 10 dagen en 22 euro voor 2 maanden.
  • Heeft u een ‘schone’ auto? Kosten: 5 euro voor 10 dagen en 16 euro voor 2 maanden.

Rijdt u vaak in Duitsland? Dan kunt u in de toekomst een jaarvignet aanschaffen (kosten: tussen de 74 en 130 euro). Voor Duitse automobilisten is deze verplicht. Zij hoeven daarentegen minder wegenbelasting te betalen. Voor toeristen komen er mogelijk ook dagvignetten. De prijs van deze vignetten is nog niet bekend.

UPDATE: nog geen vignet Duitsland in 2018

Voorlopig wordt het Duitse vignet in 2018 nog niet ingevoerd. De verwachting is dat u vanaf januari 2019 Duitsland niet meer in kan zonder vignet. Tot die tijd is de milieusticker in Duitse steden wel verplicht.

Voordelige autoverzekering in 2018?

National Academic biedt hoger opgeleiden een extra voordelige autoverzekering. Ook weer in 2018! Klik hier voor de lage premie.