Vignet Duitsland 2019: milieusticker en tolvignet

Gepubliceerd op: 10-01-2019  

Gaat u met de auto naar Duitsland? Dan moet u binnenkort wellicht tol betalen. Op veel plekken in Duitsland heeft u al een milieusticker op uw auto nodig. Wanneer heeft u deze milieusticker nodig, en is in 2019 een  ‘tolvignet Duitsland’ al verplicht?

Vignet Duitsland 2019

1. Milieusticker Duitsland

In veel steden in Duitsland moet uw auto voorzien zijn van een milieusticker (milieuvignet). De Duitse overheid heeft namelijk bepaalde milieuzones (Umweltzones) ingesteld om het verkeer, en daarmee de luchtverontreiniging, te verminderen. Heeft u een dieselauto van voor 2006 of een benzineauto van voor 1993? Dan mag u met uw auto helemaal niet meer in deze Umweltzones komen.

In welke steden is een ‘milieusticker Duitsland’ verplicht?

Onder andere in: Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Keulen en Stuttgart. Bekijk de volledige, actuele lijst: milieusticker Duitsland 2018

Voorkom boetes

Er zijn 3 soorten milieustickers in Duitsland: een groene (altijd toegang tot de binnenstad), een gele (beperkte toegang tot binnensteden) en een rode (nooit toegang). In veel steden is alleen de groene milieusticker geldig. Let op: plak de milieusticker rechtsonder aan de binnenkant van uw voorruit. Sticker verkeerd geplakt? Dan riskeert u een boete van 40 euro. Geen milieusticker? Dan bent u zo 80 euro armer.

Hoeveel kost een milieusticker Duitsland?

Het laagste tarief is 12,50 euro. Milieusticker Duitsland kopen? Klik hier
 

2. Vignet Duitsland 2019

Reist u in 2019 af naar Duitsland met de auto? Dat gaat u mogelijk extra geld kosten. Vanaf 2019 moeten automobilisten Waarschijnlijk een ‘vignet Duitsland’ in bezit hebben. Dit is een tol die geldt voor de Duitse snelwegen (Autobahn).

Hoeveel kost een vignet Duitsland?

Speciaal voor buitenlandse auto's komen er e-vignetten voor een korte periode. Buitenlandse automobilisten kunnen online een vignet bestellen, vervolgens wordt het kenteken geregistreerd. U hoeft het e-vignet dus niet meer achter de autoruit te plakken. De kosten varieren van een paar tientjes per jaar voor de schoonste auto's, tot meer dan 150 euro voor oudere modellen. Er komen vignetten voor tien dagen, een maand en een jaar.

Voordelige autoverzekering in 2019?

National Academic biedt hoger opgeleiden een extra voordelige autoverzekering. Ook weer in 2019! Klik hier voor de lage premie.