Krijg ik mijn reiskosten voor bezoek aan het ziekenhuis vergoed?

Heb je voor een bezoek aan het ziekenhuis reiskosten (eigen vervoer, openbaar vervoer of taxivervoer) gemaakt? In de volgende situaties krijg je hiervoor een vergoeding:

  • Als je slechtziend of blind bent en je jezelf niet zonder hulp kunt verplaatsen.
  • Als je oncologische behandelingen met radio-, chemotherapie of immuuntherapie krijgt (ook het vervoer naar consulten, onderzoek en controles die als onderdeel van de behandeling noodzakelijk zijn).
  • Als je geriatrische revalidatiezorg (grz) krijgt.
  • Als je een nierdialyse krijgt.
  • Als je rolstoelafhankelijk bent.

Staat jouw situatie hier niet bij? Als je vaak een behandeling in het ziekenhuis krijgt, kan het zijn dat je via de zogenoemde hardheidsclausule toch een vergoeding krijgt.

Logeervergoeding
Stel: je word minimaal 3 dagen achter elkaar in het ziekenhuis behandeld, maar niet opgenomen. Vanaf 1 januari 2020 kan je dan ook kiezen voor een logeervergoeding in plaats van een vergoeding voor de reiskosten. Die logeervergoeding is maximaal € 75 per nacht.

Vergoeding aanvragen
Je moet de vergoeding vooraf bij ons aanvragen. Vul het Aanvraagformuier zittend ziekenvervoer in stuur dit naar ons op. Je hoort dan van ons of je recht hebt op een vergoeding.

Eigen risico en eigen bijdrage
Goed om te weten: voor zittend ziekenvervoer betaal je in 2020 een eigen bijdrage van € 105 per jaar. De resterende kosten verrekenen we met jouw openstaande eigen risico.

Reiskosten declareren
Wil je jouw kosten indienen? Download dan het Declaratieformulier reiskosten voor medische behandeling bij onze overige downloads.

Studentenzorgverzekering voor jou

Onze zorgpremie 2021 maken we uiterlijk 12 november bekend. Nu een voordelige studentenzorgverzekering afsluiten?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken