Wat moet ik regelen als ik ga scheiden?

Ga je uit elkaar of scheiden? Dan is het belangrijk dat je controleert of jij en je ex-partner samen op 1 zorgpolis staan.

Eigen polis
Hebben jij en je ex-partner een eigen polis? Geef dan je eventuele nieuwe adres aan ons door. Verder hoef je niets te regelen. Via de Basisregistratie personen (BRP) ontvangen wij automatisch jouw nieuwe burgerlijke staat en nieuwe achternaam. Er verandert niets aan je zorgverzekering.

Gezamenlijke polis
Staan jij en je ex-partner op 1 zorgpolis? Dan is het belangrijk om te kijken wie de hoofdverzekerde is. Dit vind je op jouw polisblad op Mijn NA. Alleen de hoofdverzekerde kan de verzekering van de medeverzekerde opzeggen. De medeverzekerde kan hierna zelf een eigen zorgverzekering aanvragen. Alleen de medeverzekerde kan tijdens het jaar overstappen van zorgverzekering.

Kinderen
Je mag zelf kiezen of je de kinderen op jouw eigen polis of die van je ex-partner wilt meeverzekeren. Goed om te weten: meeverzekerde kinderen tot 18 jaar krijgen gratis het aanvullende pakket van de ouder bij wie zij staan ingeschreven.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken