Bij wie kan ik hulp krijgen bij stoppen met roken?

Ondersteuning van uw huisarts
U kunt naar uw huisarts voor ondersteuning bij het stoppen met roken. Deze zorg wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Onder ondersteuning verstaan wij zowel korte als intensieve vormen van behandelingen. Als uw huisarts u deze zorg niet kan bieden, helpt hij u met het vinden van een andere huisarts die dit wel kan.

Stoppen-met-rokenprogramma
Het stoppen-met-rokenprogramma is gericht op gedragsmatige hulp bij stoppen met roken. U kunt hier één keer per kalenderjaar aan deelnemen, individueel of in groepsverband. Doet u dit via een zorgaanbieder die werkt volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken? Dan krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering. Kiest u voor een andere zorgaanbieder, die geen contract met ons heeft afgesloten? Dan krijgt u een lagere vergoeding en betaalt u een deel van de kosten zelf. Een overzicht van de maximale vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorgaanbieders vindt u bij onze downloads.

Heeft u vragen over het stoppen-met-rokenprogramma? Neem contact op met uw huisarts voor meer informatie over het programma en de kosten.

Krijg ik medicijnen vergoed?
U ontvangt een vergoeding voor de medicijnen die bij het stoppen-met-rokenprogramma horen. De medicijnen bestelt u heel makkelijk via de website Starten met stoppen. Wanneer u de medicijnen bestelt bij een andere zorgaanbieder ontvangt u een lagere vergoeding.

Uw National Academic zorgverzekering

Ga voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico naar Mijn NA. Benieuwd naar zorgpremie 2021? Bekijk wanneer deze bekend wordt.


Inloggen
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken