Wat is het verschil tussen kinderfysiotherapie en fysiotherapie onder de 18 jaar?

Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie is een behandeling die er vooral op is gericht om de motorische ontwikkelingsmogelijkheden te vergroten zodat het kind beter functioneert in zijn omgeving.

Reguliere fysiotherapie
Fysiotherapie onder de 18 jaar is hetzelfde als fysiotherapie boven deze leeftijd, maar wordt anders vergoed als je nog onder de 18 jaar bent.

Vergoeding
Zowel voor kinderfysiotherapie als voor fysiotherapie onder de 18 jaar is een vergoeding vanuit de basisverzekering. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen. Voor beide varianten geldt de volgende vergoeding:

  • Het maximale aantal behandelingen voor fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar is 9 behandelingen per aandoening. Als de klachten na deze 9 behandelingen nog niet over zijn, dan heeft het kind nogmaals recht op 9 extra behandelingen.
  • In totaal kunnen er dus maximaal 18 behandelingen per aandoening vergoed worden (voor kinderen tot 18 jaar).
  • Als er meer behandelingen noodzakelijk zijn kan de vergoeding hiervoor uit een aanvullend pakket komen. Als u deze heeft afgesloten.
  • Is er een chronische indicatie? Dan krijgt uw kind alle behandelingen fysiotherapie vanaf de 1e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als er meer dan 18 behandelingen nodig zijn.

Heeft u letsel opgelopen door een ander en heeft u daarom fysiotherapie nodig? Dan is de kans groot dat uw zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dit doet National Academic gratis voor u. Meld hier uw letselschade

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken