Vergoedingen studentenzorgverzekering bij corona

Gepubliceerd op: 03-12-2020  

Corona zal ons ook in 2021 nog bezighouden. Kom je met corona in aanraking, dan kan dit flink wat kosten met zich meebrengen. Hoe zit het dan eigenlijk met de vergoeding voor zorg rondom corona?

Mondkapjes

Vergoeding coronatest

 • Coronatest door GGD

  Deze test wordt voor iedereen door de overheid betaald. Je betaalt hiervoor dan ook geen eigen risico.

 • Coronatest in het ziekenhuis

  Een test in het ziekenhuis wordt vanuit je basisverzekering vergoed. Let op, anders dan een test bij de GGD betaal je voor deze zorg wel eigen risico.

 • CommerciĆ«le coronatest

  Wordt niet vergoed vanuit jouw zorgverzekering, je betaalt de kosten zelf. Is een test verplicht door jouw werkgever of reisorganisatie? Dan vergoeden zij de test mogelijk voor je.

Heb je coronaklachten?

Laat je dan testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Bel voor het maken van een afspraak bij de GGD: 0800-1202.

Vergoeding zorg en hulpmiddelen

 • Geen vergoeding voor mondkapjes en handgel

  Producten die je beschermen tegen het coronavirus, zoals mondkapjes, desinfecterende handgel, zeep en tissues worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

 • Bezoek aan huisarts altijd volledig vergoed

  Deze zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Neemt de huisarts een coronatest bij je af? Dan betaal je hiervoor wel eigen risico.

 • Vergoeding ziekenhuiszorg uit basisverzekering

  Kom je door het coronavirus in het ziekenhuis terecht? Dan krijg je deze kosten vergoed vanuit jouw basisverzekering. Dit geldt ook voor medicijnen die je krijgt voorgeschreven. Wel betaal je eigen risico.

Herstelzorg na corona

Ben je een ex-coronapatiƫnt en heb je last van langdurige klachten, zoals vermoeidheid of benauwdheid? Dan kun je vanuit de basisverzekering een vergoeding voor herstelzorg krijgen.

Uitgestelde zorg door corona

Op veel plaatsen wordt 'planbare' zorg uitgesteld in verband met het coronavirus. Dit zijn vervelende keuzes die zorgverleners door de omstandigheden moeten maken. Loopt uw behandeling hierdoor door in 2021? Dan kan het zijn dat je twee keer eigen risico moet betalen.

Mondkapjes

Zorg in het buitenland

 • Krijg je klachten in het buitenland, zoals benauwdheid of koorts?

  Je bent voor de spoedeisende zorg verzekerd vanuit jouw basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico. De gemiddelde kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland worden vergoed. Zijn de kosten hoger? Dan heb je een aanvullende zorg- of reisverzekering nodig met vergoeding voor medische kosten in het buitenland.

 • Code oranje of rood

  Ook bij code oranje of rood ben je verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland vanuit jouw basisverzekering. Vanuit de aanvullende zorgverzekering of de reis- of annuleringsverzekering is er geen dekking bij code oranje of rood. Wanneer je terugkeert uit een land met code oranje of rood, moet je direct na thuiskomst twee weken in thuisquarantaine.

Ben je in het buitenland en heb je klachten?

Neem dan contact op met een lokale gezondheidsdienst of met onze Alarmcentrale via 0031 78 632 75 88.

Vragen?

Heb je nog vragen over corona en jouw zorgverzekering? Bel 078 632 75 75 of stuur een e-mail.